Tuin en Landschap nieuws Natuurgebied per direct gesloten wegens essentaksterfte

Natuurgebied per direct gesloten wegens essentaksterfte

0

Stichting Zuid-Hollands Landschap heeft per direct Landgoed Wassergeest in Lisse voor publiek gesloten. Door essentaksterfte is het te gevaarlijk om in het natuurgebied te wandelen.

Het gebied wordt voor onbepaalde tijd afgesloten. In het natuurgebied, dat deel uitmaakt van een netwerk van wandelpaden met de naam Laarzenpad, liggen omgevallen bomen her en der over elkaar. Ook kunnen er takken afbreken en bomen omvallen.

Keukenhofbos

Het landgoed uit 1660 ligt naast het bekende Keukenhofbos dat deel uitmaakt van Landgoed Keukenhof. Dit natuurgebied blijft wel gewoon toegankelijk voor publiek, aangezien hier geen essen groeien.

De gemeente Lisse is onlangs ook begonnen met het kappen van bomen met essentaksterfte in het dorp. Het gaat om 10% van alle bomen. In totaal moeten er 242 bomen worden gekapt. Dit wordt uitgevoerd door Nationale Bomenbank.

Herplanten

Om het gebied dat is getroffen door essentaksterfte weer vitaal te maken, is Stichting Zuid-Hollands Landschap een crowdfunding actie begonnen om nieuwe bomen aan te kunnen planten. Naast Wassergeest worden nieuwe bomen aangeplant op de landgoederen Ockenburgh, Rhijngeest, Kasteelgaarde Rhoon en de Diefdijk.

Reageer op dit artikel

avatar