Nederland goed vertegenwoordigd op mega tuinbouwexpo China

De Nederlandse tuinbouw is goed vertegenwoordigd op International Horticultural Exhibition. De Chinese Floriade, die plaatsvindt in het land- en tuinbouwgebied Yanqing aan de noordkant van Beijing, nabij de Chinese muur, is de grootste in haar soort.

International Horticultural Exhibition opende afgelopen maandag haar deuren. Qua oppervlakte (500 ha) en aantal deelnemers is het evenement dat tot half oktober duurt de grootste Floriade ter wereld. Er worden 16 miljoen bezoekers verwacht uit binnen- en buitenland. De eerste drie dagen waren volledig uitverkocht. Volgens Landbouwraad China en Mongolië Wouter Verhey is er vanuit China heel veel belangstelling voor alles wat met bloemen en planten te maken heeft. Nederland is goed vertegenwoordigd. Verhey: „We mogen als Nederland bij zo’n immens event niet ontbreken.”

Foto’s Wouter Verhey.

Het Nederlandse paviljoen is 1500m2 groot, is ontworpen door landschapsarchitect Niek Roozen en staat vol met bloemen en planten. Nederland heeft gekozen voor een thematische aanpak. Het hoofdthema is De Groene Stad. In het paviljoen staan bloemen en planten die je ook in de stad kunt tegenkomen. Het paviljoen is verder geordend naar kleinere thema’s als vlinders, kruiden, geur en sponge city. In etalages van stalen constructies wordt informatie gegeven over de Nederlandse tuinbouw en is algemene promotie van Nederland. Een cluster van Nederlandse bedrijven uit de tuinbouwsector is betrokken. Naast de WUR gaat het met name om kastechnologiebedrijven aanwezig.

Verhey wijst er verder op dat het gebruik van bloemen in China heel groot is. Kan Nederland daar van profiteren? „Op termijn zal China in bloemen zelfvoorzienend zijn, maar vooralsnog zijn er bloemen die ze niet zelf kweken. De potentie voor bloemen is enorm. Het is echt een bloemenland. In het verleden werden bloemen met name als cadeau gegeven. Nu zie je dat Chinezen ook steeds meer bloemen voor eigen gebruik kopen. En je ziet steeds meer luxe bloemenzaken.”

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties