‘Nederlanders geven hun tuin gemiddeld een 8’

  Nederlanders geven hun tuin gemiddeld een 8. Dat blijkt uit het Nationale Tuinonderzoek van Fonteyn. Ook geeft bijna de helft van respondenten sinds de coronacrisis meer geld uit aan de tuin dan voorheen.

  Door de lockdown en reisbeperkingen zijn veel mensen meer aangewezen op hun eigen huis, inclusief tuin, balkon of dakterras. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders behoorlijk tevreden zijn met hun tuin; ze waarderen deze met een 8.

  Ook is er gevraagd hoeveel tijd de respondenten doorbrengen in hun tuin. Ruim 42% van de ondervraagden brengt meer dan 8 uur per week in de tuin door. De overige respondenten spenderen 6 tot 8 uur (19,3%), 4 tot 6 uur (20,4%), 2 tot 4 uur (13,7%) of 0 tot 2 uur (4%) per week in hun tuin.

  Tuinuitgaven

  Van de ondervraagden liet ruim 49% weten dat zij sinds de coronacrisis meer geld besteden aan hun tuin. Een bijna even groot deel (bijna 46%) geeft aan dat hun uitgaven aan de tuin niet zijn veranderd.

  Tevens is aan de respondenten gevraagd hoeveel geld zij per jaar aan hun tuin besteden. 30,4% geeft meer dan €500 per jaar uit, 28,5% spendeert tussen de €300 en €500 per jaar en 31,5% tussen de €100 en €300. De kleinste groep (9,2%) geeft minder dan €100 per jaar uit aan hun tuin.

  Tuin
  Gemiddeld beoordelen Nederlanders hun tuin met een 8. (Foto: Shutterstock)

  Aanschaf tuinartikelen

  Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlanders, ondanks de coronacrisis, de voorkeur hebben om hun tuinspullen te kopen in een fysieke winkel. Tuincentra zijn bij de respondenten de populairste plekken om tuinartikelen aan te schaffen. Maar liefst 43% van de ondervraagden gaat hier naartoe.

  35,7% van de respondenten heeft aangegeven graag naar tuinspeciaalzaken te gaan. De online verkoopkanalen scoren een stuk lager. Slechts 9,3% van de ondervraagden koopt online producten voor de tuin.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties