Nederlanders in de race voor Pondy Award

Trendvijvers en Koninklijke Ginkel Groep zijn genomineerd voor de Pondy Award. De internationale competitie maakt in oktober in Keulen bekend welk bedrijf wereldwijd de beste natuurlijke zwemvijver en welke het beste natuurlijke zwembad heeft aangelegd.

Trendvijvers in Overloon en Koninklijke Ginkel Groep in Veenendaal wonnen eerder in de Nederlandse zwemwatercompetitie. Trendvijvers in de categorie ‘natuurlijke zwemvijvers’ en Koninklijke Ginkel Groep in de categorie ‘natuurlijk zwembad’.

De trofeeschalen werden op 12 mei uitgereikt door VHG-directeur Egbert Roozen tijdens de bijeenkomst van het platform ‘Natuurlijk zwemwater’.

Ruim twintig landen
De Pondy Award wordt georganiseerd door het IOB (Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer), waaraan ruim twintig landen wereldwijd verbonden zijn. Nederland wordt vertegenwoordigd door het platform ‘Natuurlijk zwemwater’.

Behalve de twee Nederlandse bedrijven zijn ook drie bedrijven uit Duitsland en een uit Zwitserland genomineerd. Tijdens het IOB-congres dat van 28 tot en met 30 oktober in Keulen plaatsvindt, worden de winnaars bekendgemaakt.

De deelnemers van het Platform Natuurlijk Zwemwater bezochten tijdens de inloopbijeenkomst op 12 mei een zwemvijver van LilyPond.

Jorrit Zwart van Koninklijke Ginkel Groep en Han Jeuken van Trendvijvers krijgen uit handen van VHG-directeur Egbert Roozen een trofeeschaal voor het winnen van de titel ‘Zwemvijver van het Jaar 2015’.