Nieuw boek van Jacqueline van der Kloet

Jacqueline van der Kloet heeft onlangs in haar theetuin in Weesp haar achtste boek gepresenteerd: ‘Tuinen van nu’, beplantingsontwerpen op basis van kleuren, vormen en structuren. Het boek is de Nederlandse versie van het Duitse boek ‘Garten-Design’ en is uitgegeven door Forte Uitgevers.

In ‘Tuinen van nu’ wordt aan de hand van foto’s van de Duitse fotograaf Ferdinand, Graf von Luckner een doorsnede gegeven van haar projecten, zowel bij particulieren als ook in De Tuinen van Appeltern en op de Floriade. ,,Een signatuur van de ontwerpster”, zoals uitgever Koos van Beusekom het boek in zijn inleiding karakteriseerde.

Meer tuinboeken
Sinds 2008 zijn er maar weinig tuinboeken in Nederland gepubliceerd vanwege desinteresse in de uitgeverswereld. Forte Uitgevers zag hier een markt open liggen en heeft dit jaar inmiddels acht tuinboeken gepubliceerd, waaronder ‘Tuinrozen’ van Hanneke van Dijk. Op de afgelopen Kwekerijdagen Bingerden presenteerde Cor van Gelderen van Plantentuin Esveld zijn nieuwste boek ‘Schaduwplanten’.

Het komende half jaar zijn nog meer boeken bij de uitgever te verwachten zoals ‘Bloembollen mixen & matchen’ van Hanneke van Dijk en ‘Kleur je tuin’ over combinaties tussen vaste planten en bloembollen van Jacqueline van der Kloet.

Uitgever Koos van Beusekom feliciteert Jacqueline van der Kloet met haar nieuwste boek Tuinen van nu.