De Boomkwekerij Markt Nieuw bos wacht op overheid

  Nieuw bos wacht op overheid

  0

  Begin volgend jaar wordt duidelijk welke actiepunten de bos- en houtsector zal uitwerken om meer bos in Nederland te realiseren.

  Een uitwerkingsplan van het Actieplan Bos en Hout ligt in conceptvorm al klaar, maar het is nog afwachten wat het nieuwe kabinet en het nieuwe ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaan doen om klimaatdoelstellingen te behalen.

  De overheid is een belangrijke partij bij de realisatie van nieuw bos, maar het is niet de enige partij, aldus Jaap van den Briel (stichting Probos), die nauw betrokken is bij het actieplan. „Er zijn ook private partijen uit de samenleving die bos willen aanleggen.”

  Meer dan alleen nieuw bos nodig

  Voor het actieplan was berekend dat 100.000 ha extra bos een slordige 4,5 miljoen ton CO2-vastlegging oplevert. Maar dan is volgens Van den Briel meer dan alleen zoveel nieuw bos nodig. „Ook klimaatslim beheer en meer toepassing van hout.”

  Het is echter nog niet bekend hoeveel nieuw bos er concreet bijkomt.

  Foto: Arno Engels

   

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar