Nieuwe fase rozenkwekerij Aleia lauw ontvangen

  Nederlandse telers en handelaren die actief zijn met de roos Red Naomi! reageren lauw op de nieuwe situatie bij Aleia Roses. De failliete kwekerij in Spanje is definitief in handen van het Amerikaanse bedrijf Full Moon. De investeringsmaatschappij blijft rozen telen in de ultramoderne kas van 14,3 ha in Soria, boven Madrid.

   

  Full Moon blijft rozen telen, maar ziet kansen voor verbetering. Niet alleen aan de kostenkant of op gebied van management. Ook de afzet kan efficiënter, bijvoorbeeld door de rozen rechtstreeks naar eindklanten te sturen en niet via Royal FloraHolland. Niet alleen in Europa, ook in Noord-Amerika. En als het directe handel betreft, dan is dat op basis van kostprijs plus. Daarbij blijven de bestaande merken van Aleia overeind.

  Telers en handelaren die in Nederland actief zijn met de roos Red Naomi! reageren lauw op de recente gebeurtenissen bij Aleia Roses. Heel anders dan in 2015 toen in Spanje hun ultramoderne kas verrees. De teeltomstandigheden waren daar perfect voor de rozenteelt. Het sprak duidelijk tot de verbeelding: als het lukt wat ze van plan zijn, topkwaliteit telen, en dat via Nederland verhandelen, dan heeft dat grote impact, zeker op de Nederlandse telers van Red Naomi!. Bovendien zou het niet bij 14,3 ha blijven. Er lag grond klaar voor uitbreiding.

  In het vakblad van deze week meer over de situatie bij Aleia Roses, inclusief reacties van telers en handeleren en een overzicht van de rozenteelt in Europa. Het artikel is online (na inlog) te lezen via deze link.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties