Nieuwe serie Kantinegesprekken

Voor het tweede jaar zal een serie Kantinegesprekken van het ontwerpinstituut plaatsvinden in het ACEC-gebouw in Apeldoorn. De toegang voor deze avonden is gratis, opgave is nodig via de e-mail.

Woensdag 13 november vindt het eerste Kantinegesprek plaats. Om 19.30 uur begint de bijeenkomst. Diverse gasten krijgen telkens twintig minuten om hun praatje te houden, hun stelling te verdedigen of hun zienswijze te etaleren. Dan gaat onherroepelijk de bel. Na afloop is er de Wandelgang, het tweede onderdeel van de bijeenkomst, waar iedereen met iedereen aan de praat kan.

Sprekers
De sprekers van 13 november zijn:
* Hans Ophuis, landschapsarchitect, een fel tegenstander van de uitbreiding van het Museum Boijmans van Beuningen in het Museumpark te Rotterdam. Hij vertelt waarom.
* De jonge architecte Barbara Dirks. Zij doet verslag van haar deelname aan het Zomeratelier 2013 te Asperen.
* Egbert Roozen, directeur van de branchevereniging VHG. Hij zal uitweiden over de toekomstige relatie van de branchevereniging met de tuinontwerpers.
* Meneer Vermeer (tuinontwerper en columnist), die op eigenzinnige wijze informeert over een plant.
* Emiel Versluis, de ontwerper van de tuin van Wilde Weelde in Appeltern. De aanleg is gestart en hij zal verhalen over de opzet, de stand van zaken en de kleine anekdoten.
* Michel Lafaille, die spreekt over een actuele tentoonstelling die men als ontwerper moet gaan zien. Deze keer het beeldenpark Middelheim te Antwerpen.

Opgeven
Het is mogelijk om van tevoren met elkaar te eten. Om 18.00 uur wordt er voor € 10 een maaltijd geserveerd. U moet zich hier wel voor opgeven. Mail voor aanwezigheid naar info@ontwerpinstituut.nl, waarbij u ook aangeeft of u wenst mee te eten.