Nominaties Tuin van het Jaar 2015 bekend

VHG heeft de nominaties bekendgemaakt voor de Tuin van het Jaarverkiezing 2015. De winnaar wordt in mei 2015 bekend gemaakt.

De afgelopen maanden heeft een vakjury de negen eerder geselecteerde tuinen bezocht. Via de Facebookpagina Lang Levende Tuin (www.facebook.com/langlevendetuin) kan het publiek zijn voorkeur uitspreken. De winnaar van deze stemmen krijgt de publieksprijs uitgereikt.

De jury bezocht negen tuinen verspreid over Nederland, in oppervlakte variërend van 60 m2 tot 12.000 m2. Van Piratentuin tot Landschapstuin met Japanse elementen.

Vakmanschap
Naast vakmanschap beoordeelde de jury ook de beleving, uitstraling en duurzaamheid van een tuin. Men was onder de indruk van het hoge niveau. Juryvoorzitter Elzeline Fischer: „Het is bijzonder om te zien dat een hovenier binnen de mogelijkheden die hij van zijn klant krijgt, maar ook van de natuur, een creatieve en inspirerende tuin kan maken die het jaar rond mooi is. En dat dit mogelijk is hebben deze negen hoveniers duidelijk laten zien.”

Nominaties
De genomineerde hoveniersbedrijven zijn: Hoveniersbedrijf Esselink, De Heurne; Teo van Horssen Hoveniers, Alblasserdam; Booiman Tuinen, Beilen; Reuvers Buro voor Groene Ruimtes, Aalten; Munter Tuinprojecten, Ridderkerk; De Vrije Ruimte, Arnhem; Anno 2000, Dronten; Kamsteeg Tuinen, Breda; GroenXpert, Wijchen.