Nu in het vakblad

€ 252

Tuin en Landschap

Abonneer nu
 • Bestrijding van eikenprocessierups met biodiversiteit in het achterhoofd

  De laatste jaren neemt de plaagdruk van eikenprocessierupsen steeds verder toe. Tegelijkertijd neemt het aantal insecten in het algemeen in zorgwekkend tempo af. Gemeenten moeten bij de bestrijding van eikenprocessierupsen daarom steeds de afweging maken tussen schade aan volksgezondheid en schade aan biodiversiteit.

 • Botanische pioenen: kort  maar krachtig

  Pioenrozen zijn al eeuwenlang populaire sierplanten. Er bestaan waarschijnlijk duizenden cultuurvariëteiten, waarvan een relatief klein aantal in tuinen gekweekt wordt. Hun botanische voorouders zijn echter ook zeer de moeite waard!

 • Festival Chaumont: vier Nederlandse inzendingen

  Voor de 23 beschikbare plekken koos het Franse Chaumont-sur-Loire dit jaar voor 15 internationale inzendingen. Het is een duidelijke keuze van de organisatie om het tuinenfestival breder op de kaart te zetten. Maar liefst vier Nederlandse tuinen zijn er te bewonderen. Eind april opende het festival de deuren. Met dit jaar het Paradijs als thema.

 • Fruitmuren ’s Graveland veilig in vrijwilligershanden

  Al zo'n zeventien jaar onderhoudt een vaste groep vrijwilligers de fruitbomen op de buitenplaatsen van 's Graveland. Tuinbaas Johan van Galen Last investeerde veel tijd en energie in het ’opleiden’ van de vrijwilligers. Want om dit staaltje hovenierskunst goed in de vingers te krijgen, heb je minstens vier jaar nodig. Nu kan hij de verzorging met een gerust hart aan hen overlaten.