Nu in het vakblad

€ 252

Tuin en Landschap

Abonneer nu
 • Internationaal festival Chaumont-sur-Loire

  Het tuinenfestival in het Franse Chaumont-sur-Loire heeft dit jaar als thema Het Paradijs. Dit prikkelde veel ontwerpers tot creatieve en optimistische ontwerpen. Opvallend is het groeiende aantal internationale deelnemers. Van de 24 inzendingen komen er dit jaar 16 van buiten Frankrijk. Maar liefst vier tuinen zijn van Nederlandse hand. Hierbij een selectie van de tuinen; tot en met 3 november zijn ze nog te bezichtigen.

 • Aeres MBO Emmeloord zoekt samenwerking met gemeente

  Aeres MBO Emmeloord werkt samen met gemeente Noordoostpolder om groene borders op A-locaties om te vormen tot bloemrijke borders. Een unieke samenwerking die niet alleen beide partijen veel oplevert, maar ook de omgeving mooier maakt. „Het openbaar groen is er zeker op vooruit gegaan”, vertelt vakdocent Erik Groen.

 • Groene wetenschap maakt stad klimaatproof

  Groen en bomen in de bebouwde omgeving zijn er al lang niet meer alleen ter decoratie. Bij de kennisconferentie Urban Forestry op de Nederlandse Boominfodag lieten verschillende onderzoekers zien hoe je wetenschap kunt gebruiken om optimaal te profiteren van de ecosysteemdiensten die groen in de stad levert.

 • Aangepaste Debus zuigt eikenprocessierups prima op

  Er zijn tot nu toe nog maar een paar manieren om de eikenprocessierups te bestrijden. Opzuigen of spuiten met nematoden of Xentari zijn de meest gangbare. Spuiten vraagt om een grotere investering van de aannemer. Hoveniersbedrijf Kok koos met de Duitse Debus Elektrozuiger voor het opzuigen van de rups.