Nu in het vakblad

€ 252

Tuin en Landschap

Abonneer nu
 • Hoe pakken buurlanden eikenprocessierups aan?

  De overlast door de eikenprocessierups was dit jaar groter dan ooit. Niet alleen in Nederland, maar ook in de buurlanden België, Duitsland en Engeland. Naast klimaatverandering lijkt het gebrek aan kennis en centrale coördinatie zich steeds meer te wreken. Er is behoefte aan samenwerking, ook over de landsgrenzen.

 • 'Duurzaamheid helpt je ondernemerschap vooruit'

  John Koomen was in 2011 de eerste die de titel Duurzaamste hovenier van Nederland in de wacht sleepte. Hoe kijkt hij hier op terug, en vindt hij dat een dergelijke prijs vandaag de dag nog steeds nodig is? „Elke prijs die je kunt winnen, is goed voor je bedrijf. Daarom zou ik als hovenier altijd meedoen aan deze verkiezing.”

 • Architectuur helpt inktzwarte geschiedenis te herdenken

  Hoe maak je een herdenkingsplek die helend werkt en tegelijkertijd een maatschappelijke discussie aanzwengelt? Voor die moeilijke taak stond de Amerikaanse architect Michael Murphy toen hij van het zogenoemde Equal Justice Initiative de opdracht kreeg een monument te ontwerpen dat de slachtoffers van lynchpartijen herdenkt.

 • Bastknobbels, scheuren, aangetast weefsel

  Steeds meer bomen in de gemeente Alphen aan den Rijn vertoonden bastknobbels, scheuren in de stam en aangetast weefsel. Ook leek de conditie van deze bomen achteruit te gaan. De aantastingen worden veroorzaakt door genetische afwijkingen op celniveau. Maar een oorzaak is nog niet wetenschappelijk vastgesteld. Voor Niek van ’t Wout, beleidsmedewerker gemeente Alphen aan den Rijn, reden genoeg om deze ’X-file’ in bomenbeheer uitgebreid te onderzoeken.