Nu in het vakblad

€ 252

Tuin en Landschap

Abonneer nu
 • Milanees stadspark zonder sluitingstijd

  Biblioteca degli Alberi in Milaan is een stadspark dat 24 uur per dag, 7 dagen per week optimaal benut wordt. De kruisende paden verbinden de omringende wijken, de ruimtes ertussen hebben ieder een eigen functie. Als een magneet trekt het park omwonenden aan. 

 • Lering uit de droogte van  2018

  De extreme droogte van 2018 was een goede periode om in de praktijk te ondervinden hoe sortiment zich houdt onder zulke zware omstandigheden. Landschapsarchitect Jan-Hein Moors hield de prestaties van een twee seizoenen oude beplanting op een begraafplaats nauwkeurig bij, om in de toekomst betere keuzes te kunnen maken.

 • Pijnacker-Nootdorp besteedt boombeheer uit voor lange termijn

  Ondanks dat boomveiligheidscontroles (BVC), nader onderzoek en snoei van bomen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp werden uitbesteed, had de gemeente er toch veel werk aan. Allerlei deelbestekken moesten worden aanbesteed, werk intensief begeleid, gecontroleerd en geadministreerd. De gemeente kiest er daarom nu voor om al het boombeheer uit te besteden aan één partij voor een periode van zes jaar, met een optie op nog eens drie jaar.

 • Ruggedragen accubladblazers van Ego en Husqvarna

  Met de introductie van ruggedragen varianten lijkt de accubladblazer volwassen te worden. Tuin en Landschap testte, in samenwerking met Wellantcollege Houten, twee varianten. Hoewel de prestaties goed overeenkomen, zijn er grote verschillen tussen de twee. De lichte Ego biedt veel prestaties voor relatief weinig geld. De Husqvarna is zwaarder en prijziger, maar je kunt er langer mee doorwerken en hij is completer uitgerust.