Nu in het vakblad

€ 252

Tuin en Landschap

Abonneer nu
 • ’Bij inheemse planten zit meer bruikbaars dan we denken’

  Jasper Helmantel is promotor van de inheemse plant. Bij de twee bedrijven die hij samen met zijn vrouw Jojanneke Bijkerk en hun teams runt, zijn zowel zaden als potgekweekte planten te koop. Wie wil kan er bloemenweides mee inzaaien, of je maakt er een combinatie voor een bloemenborder mee.

 • Hoek wil bakfiets terug naar de binnensteden brengen

  Als de economie na de coronacrisis weer op gang komt, dient een bekend probleem zich weer aan: hoe bereik je als hovenier je werkplek in stedelijke gebieden? En misschien nog belangrijker: waar laat je de auto? Hoek werkt in Amsterdam met ruim 20 andere bedrijven aan ‘zero-emissie servicelogistiek via hubs’.

 • Amsterdamse ontwerperstuin vol bladgroen

  Voor zijn eigen tuin in hartje Amsterdam heeft Pieter Hessels alles zelf ontworpen: de tafels en stoelen van steigerbuizen en hardhout en de gestapelde plantenplateaus. Die laatste zijn geïnspireerd op de karakteristieke tuinmuren van Amsterdam-Zuid. „Mooi, luchtig metselwerk met complexe motieven.’’ Met een overdaad aan bladstructuren heeft hij een groene oase gecreëerd.

 • Kennisplatform bundelt bestrijdingsmethoden

  De eikenprocessierupsenplaag van de afgelopen jaren heeft gezorgd voor een hausse aan nieuwe bestrijdingstechnieken. En vrijwel elke methode ligt in de (sociale) media onder vuur. Het Kennisplatform Processierups komt binnenkort met factsheets over verschillende bestrijdingsmethoden. Deze moeten gemeenten en andere boomeigenaars helpen om een voor hun situatie geschikte bestrijdingswijze te kiezen.