Nu in het vakblad

€ 252

Tuin en Landschap

Abonneer nu
 • Hoveniers voelen impact van coronacrisis

  Hoveniers en groenvoorzieners lijken tot nog toe relatief goed weg te komen in de coronacrisis. De meeste bedrijven hebben een overvolle agenda en het werk kan – met enkele aanpassingen – gewoon doorgaan. Toch heerst er ook onzekerheid. Nu gaat het nog goed, maar dat kan van de ene op de andere dag voorbij zijn door nieuwe maatregelen van het kabinet. Bovendien zijn de economische gevolgen van de coronacrisis op de lange termijn nog lang niet te overzien.

 • Effectief gebruik van vaste planten

  Vanaf de aanleg tot einde van de levensduur van een beplanting zullen we onderhoud moeten plegen. Met consequent en vakkundig onderhoud staat of valt de hele beplanting: sierwaarde en levensduur worden er in belangrijke mate door bepaald.

 • Geen optelsom van tuinen, maar een collectief geheel

  In Tuin en Landschap nummer 22 uit 2012 verscheen een artikel over deze door Marnix Tavenier ontworpen tuinen aan weerszijden van een straat in Groningen. Ruim acht jaar later blikt hij terug. „Zo’n ontwerpopgave kom je als tuinarchitect niet vaak tegen, een goede interactie met álle bewoners was de basis voor het succes.”

 • Steel Electric 3D-borstel veegt onkruid intensief

  Met de Weedcontrol Steel Electric 3D-onkruidborstel kun je onkruid volledig elektrisch aanpakken. Het apparaat, dat je koppelt aan de Alltrec 4810T, is één grote draaiende borstelschijf met drie kleinere schijven daaronder. De borstelelementen draaien door een kleinere cirkel beter in de voeg van de bestrating.