Nu in het vakblad

€ 252

Tuin en Landschap

Abonneer nu
 • Tuinen van Chaumont

  De 27ste editie van het tuinenfestival in het Franse Chaumont-sur-Loire heeft dit jaar een filosofisch thema. Alles draait om de gedachte. Verrassend zijn de uiteenlopende interpretaties van de ontwerpers die geschiedenis, culturen, tradities, schrijvers en symbolieken van over de hele wereld als inspiratie gebruikten. Tuinen dus met een boodschap om over na te denken. Tot en met 4 november zijn de 28 tuinen te bezichtigen.

 • Voor elke plek een geschikte Buddleja

  Buddleja is bekend als de beste vlinderlokker voor de tuin. Daarnaast is de vlinderstruik aantrekkelijk vanwege de sierlijke groeiwijze en een zeer lange bloei. In niet al te strenge winters blijft het blad aan de takken. De nieuwe cultivars blijven laag, zodat er voor elke plek een geschikte Buddleja te vinden is.

 • Groenkeur wil toegevoegde waarde voor deelnemers vergroten

  Dick Oosthoek is in september vorig jaar aangesteld als directeur van Stichting Groenkeur. Hij volgt Matthijs Mesken op die naar de VGB (Vereniging voor Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten) vertrok. Vakblad Tuin en Landschap zocht de nieuwe directeur op in het kantoor van Stichting Groenkeur in Houten om te horen wat zijn bevindingen tot nu toe zijn en wat zijn visie op de sector is.

 • SPECIAL: Handgereedschap voor hoveniers

  Spades, batsen, harken en schoffels behoren tot de oer-gereedschappen van de groene sector. Veel professionals kiezen voor vertrouwde merken en modellen. Er is echter een grote verscheidenheid aan vorm en kwaliteit.