Nu in het vakblad

€ 252

Tuin en Landschap

Abonneer nu
 • Tuin met technische uitstraling

  In de tuin ’New Frontiers’ zijn niet alleen allerlei technische snufjes toegepast, door de toegepaste materialen heeft hij ook een futuristische uitstraling. De tuin is één van de drie zogenoemde trendtuinen die in opdracht van Tuinbranche Nederland bij Tuincentrum Huiting zijn aangelegd. Samen geven zij de tijdsgeest weer.

 • Lekker Laat

  Net als in het vroege voorjaar bloeit er in de late najaarstuin meestal niet zo veel. Dat is ook niet nodig; een paar bloeiende accenten zijn genoeg om de show van kleurig blad, uitgebloeide bloeiwijzen en vruchten te vervolmaken.

 • Kuipplanten pronken weer jaarrond op Mattemburgh

  Op landgoed Mattemburgh in het uiterste westen van Noord-Brabant is een gloednieuwe oranjerie gebouwd. Een modern onderkomen voor de 150 jaar oude kuipplanten. Hiermee heeft het Brabants Landschap dit staaltje hovenierskunst voor iedereen beleefbaar gemaakt. Het nieuwe winterverblijf is onderdeel van een groter nieuwbouw- en renovatieplan, ingezet nadat uit onderzoek bleek dat Mattemburgh van grote tuinhistorische waarde is.

 • Beplantingsrichtlijn voor geluidsschermen

  Groene geluidsschermen zijn populair, maar groen wordt vaak vooral als verkoopargument gebruikt terwijl de kwaliteit van de beplanting vaak te wensen overlaat. Producent van groene geluidsschermen Greenwall heeft daarom kwaliteitsrichtlijnen opgesteld waar leveranciers en opdrachtgevers gebruik van kunnen maken.