Nu in het vakblad

€ 252

Tuin en Landschap

Abonneer nu
 • Fargesia

  De zaailingen die verschenen nadat F. murieliae ging bloeien, blijken inmiddels minder goed dan verwacht. Hoop is nu gevestigd op nieuwe selecties ontstaan uit kruisingen of afkomstig van Chinese ouderplanten. Ook minder bekende Fargesia-soorten winnen terrein.

 • Wat verandert er op belastinggebied

  Hovenier Aard Suikeroom heeft gehoord dat per 1 januari 2019 diverse belastingmaatregelen wijzigen, waardoor werken lonender moet worden. Zijn er bepaalde zaken waar hij op moet letten of waar hij voordeel mee kan behalen?

 • Binnenrotte-plein bruist nu ook als er geen markt is

  Twee dagen per week heerst er de bedrijvigheid van de markt. De rest van de tijd was het plein aan de Rotterdamse Binnenrotte groot, grauw en leeg. Nu ligt er een levendig plein met veel groen, klinkercontrasten en zelfs een waterval. En de markt is toegankelijker dan ooit. OKRA Landschapsarchitecten won met dit slimme ontwerp de award Beste Openbare Ruimte 2018.

 • Groene Sector Vakbeurs introduceert Innovatie Award

  De Groene Sector Vakbeurs reikt tijdens de twintigste editie voor het eerst een nieuwe prijs uit: de Innovatie Award. Uit zo’n veertig inzendingen selecteerde de jury drie innovaties die meedingen naar deze prijs. In dit artikel worden de genomineerde nieuwigheden besproken. Een groot deel van de overige inzendingen worden kort besproken in de Groene Sector-bijlage bij Tuin en Landschap.