Nu in het vakblad

€ 252

Tuin en Landschap

Abonneer nu
 • Steenbreek in de schaduw

  De naam zegt het eigenlijk al: steenbreek groeit van nature op rotsen of stenige grond. De meeste soorten tenminste. In dit artikel vind je een leuke variatie aan soorten voor een min of meer beschaduwde plek.

 • Le Grand Launay: Decoratieve vormsnoei in diverse groentinten

  Aan de noordkust van het Franse Bretagne ligt de tuin van Jean Schalit. In plaats van gemengde borders, decoratieve verharding of bouwkundige constructies draait hier alles om snoeivormen in de kleur groen. „Met vooral veel wintergroene planten. Dat geeft de tuin een stevige structuur en houdt hem leesbaar.”

 • Exoot om rekening mee te houden

  In 2014 werd in Noord-Italië een populatie van de Japanse kever (Popillia japonica) ontdekt. De eerste op het Europese vasteland. Gezien eerdere ervaringen in Amerika en de Azoren zal de Japanse kever zich waarschijnlijk eerder uitbreiden, dan dat deze zal worden uitgeroeid.

 • Kärcher MIC 42 neemt voedingsbodem weg

  Het belang van vegen is sterk toegenomen nu chemisch onkruid bestrijden niet meer mag. Als je de voedingsbodem en in ieder geval een deel van het onkruidzaad wegneemt, zal er minder onkruid ontkiemen en groeien. De wendbare Kärcher MIC 42 kan hierbij goede diensten verlenen.