Nu in het vakblad

€ 252

Tuin en Landschap

Abonneer nu
 • Hoge Raad verwerpt rekenmethode NVTB bij deelschade

  De Hoge Raad heeft in 2017 de veelgebruikte Rekenmethode NVTB verworpen die wordt gebruikt om deelschade aan bomen te berekenen op basis van de ’stichtingskosten’ en het percentage van de boom dat beschadigd is. Deze beslissing kan ertoe leiden dat boomeigenaren eerst moeten wachten of de boom doodgaat, voordat ze schade kunnen verhalen.

 • ‘Via motorcross haal ik veel klanten binnen’

  De ouders van Bert van Tongeren hadden eind jaren zeventig een hotel-café-restaurant. „Al was hij uitbater, mijn vader hield altijd wel van groen,” aldus Van Tongeren. „Die groene genen heb ik ook, evenals de liefde voor de motorcross en endurosport, waar ik publiciteit mee genereer voor mijn hoveniersbedrijf.”

 • Begraven in het Vlaams Heuvelland

  Buro voor vrije ruimte uit Gent ontwierp het nieuwe gedeelte van begraafplaats Kemmel in België. Het landschappelijk karakter sluit aan op de weidse, heuvelachtige omgeving. Het bureau won hiermee de Vlaamse competitie Groene Lente in de categorie begraafplaatsen. Welkom in de ’tuin van de eeuwigheid’.

 • Graven met de compacte Kobelco SK10SR

  Voor het graven van een vijver, het spitten van de tuin en het weghalen van resten van struiken is een minigraver een onmisbare machine. De Kobelco SK10SR is een kleine, smalle minigraver die je gemakkelijk op een aanhanger kunt meenemen.