Nu in het vakblad

€ 252

Tuin en Landschap

Abonneer nu
 • Special over invasieve exoten

  Het Europees beleid op het gebied van invasieve exoten doet nogal wat stof opwaaien. Sommigen vinden het handels- en kweekverbod veel te streng: ’Waarom staan er planten op die hier geen problemen veroorzaken?’ Anderen voorzien obstakels bij de bestrijding van soorten die hier juist wel grote problemen veroorzaken, neem de reuzenberenklauw of reuzenbalsemien, die al wijd verspreid zijn in Nederland.

 • Stadsbomenfonds raakt gevuld

  Het landelijk fonds voor onderzoek naar stadsbomen dat in het najaar is gestart, het OOGst-fonds, raakt al gevuld met enkele tonnen aan gemeentelijk geld. De grootste boomkwekerijen die de Nederlandse gemeentemarkt beleveren, de 'big five', denken na eerdere aarzelingen nu ook na over mogelijke deelname aan het fonds.

 • Polderdak Vivaldi wint DakAward

  Polderdak Vivaldi op de Zuidas in Amsterdam is één van de tien Polderdaken die De Dakdokters de afgelopen vijf jaar aanlegden. Afgelopen maart won het de DakAward 2017.

 • Toro TimeCutter met MyRide-vering

  De Toro TimeCutter HD zero-turnmaaiers zijn verkrijgbaar met het MyRide-veersysteem. Dit veersysteem met drie veren staat garant voor meer comfort voor de bestuurder. De zero-turnbesturing maakt de Toro TimeCutter een zeer wendbare maaimachine.