Olympisch kampioene plant boom aan op Floriade

  Drievoudig gouden medaille-winnaar Irene Schouten heeft donderdag symbolisch een eerste boom geplant op de Floriade voor een nieuw bos. Dit bos wordt gefinancierd met de opbrengst van een speciale coincard die tevens door de Olympisch kampioen werd onthuld. Floriade Expo 2022 staat in het teken van ‘Growing Green Cities’, waarmee de expo aandacht vraagt voor het vergroenen van steden.

  Schouten komt uit een familie van tulpenkwekers en kent de tuinbouwsector daardoor als geen ander: „Als iemand uit een trotse tulpenkwekersfamilie vind ik het natuurlijk mooi dat er met Floriade aandacht voor deze belangrijke sector wordt gevraagd, zeker in het kader van duurzaamheid. De coincard is hier een mooie bekroning op. Dat met een gedeelte van de opbrengst een bos wordt geplant is al helemaal mooi!”

  Irene Schouten met de coincard, een speciale muntenset die voor de Floriade 2022 is uitgegeven. Een deel van de opbrengst gaat naar het aanplanten van een nieuw bos. (Foto: Floriade)

  De Floriade-coincard staat geheel in teken van het thema ‘Growing Green Cities’. De coincard bevat twee Nederlandse 20 cent euromunten en een 2 cent euromunt uit 2022. Dit benadrukt het jaar 2022 waarin Floriade in Almere plaatsvond. Een gedeelte van de opbrengst van de coincard gaat naar het planten van een bos. De coincard is verkrijgbaar op www.knm.nl/floriade.

  De Floriade-coincard staat geheel in teken van het thema ‘Growing Green Cities’. De coincard bevat twee Nederlandse 20 cent euromunten en een 2 cent euromunt uit 2022.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties