Ondernemersorganisaties blij met ondernemersplein

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij met de lancering van Ondernemersplein.nl. Volgens hen wordt hierdoor de huidige versnippering in overheidsondersteuning aan ondernemers weggenomen.

„Het is goed dat ondernemers in Nederland makkelijk en via één online dienst toegang krijgen tot alle relevante informatie van de overheid, die slagvaardig ondernemen mogelijk maakt”, aldus de ondernemingsorganisaties.

In het verleden hebben de organisaties al aangedrongen op één publiek loket waar ondernemers terecht kunnen voor overheidsinformatie en -ondersteuning op gebied van ondernemerschap. Het Ondernemersplein moet volgens VNO-NCW en MKB-Nederland vooral aanvullend werken op de bestaande activiteiten van branches en sectoren, zodat er geen onnodige overlap met marktpartijen is.

Lancering
Minister Kamp verrichtte maandag de officiële lancering van Ondernemersplein.nl. Hij deed dat samen met ondernemers en partners. Het Ondernemersplein.nl is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Belastingdienst, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Hoveniers en groenvoorzieners kunnen binnen het Ondernemersplein voor specifieke brancheinformatie terecht op het onderdeel Bosbouw en Natuurbeheer.