OntwerpAcademie opgericht

Cursusaanbieder tuinontwerpen3d.nl heet voortaan OntwerpAcademie. Niet alleen is het aantal docenten uitgebreid, ook het cursusaanbod is flink vergroot.

Docent Dolf Houtman legt uit dat de OntwerpAcademie een breed cursuspakket aanbiedt. Elke cursus behandelt een bepaald aspect van het tuinontwerpen. Conceptueel ontwerpen bijvoorbeeld, maar ook ontwerpen met planten, ontwerpen met ecologie, een cursus Sketchup en een cursus maquettes maken. „Daarnaast zijn we in gesprek met een boomkweker over een cursus ontwerpen met kleur.’’

Modeste Herwig
Voor het bredere aanbod zijn verschillende nieuwe docenten aangetrokken. Onder wie beplantingsdeskundige Modeste Herwig en ecoloog Han van Hulzen.

Kennismakingsworkshop
Op 27 november organiseert de OntwerpAcademie een kennismakingsworkshop. De workshop is bedoeld voor hoveniers en ontwerpers, die zich verder willen ontwikkelen in het ontwerpen van tuinen. Deelnemers gaan twee uur uur lang aan de slag met een (eigen) tuinproject om op die manier te proeven van de cursus conceptueel ontwerpen. Ook kunnen ze kennismaken met het overige cursusaanbod.

Utrecht en Capelle aan den IJssel
De kennismakingsworkshop vindt van 10.00 uur tot 12.00 uur plaats in Capelle aan den IJssel en van 14.00 tot 16.00 uur in Utrecht. Kosten: €10. Meer informatie op www.ontwerpacademie.nl