Ontwerpers kunnen definitief lid worden van VHG

Tuinontwerpers kunnen definitief lid worden van branchevereniging VHG. Dit is een direct gevolg van de veranderde lidmaatschapeisen waarmee de ledenraad 19 november akkoord is gegaan.

Een van de nieuwe lidmaatschapseisen is dat een bedrijf in hoofdzaak actief moet zijn als hovenier, groenvoorziener, boomspecialist, interieurbeplanter, dak- en gevelbegroener of in een aanverwant vaksegment dat zich richt op de aanleg en het onderhoud van groenprojecten. Deze lidmaatschapseis maakt het mogelijk voor aanpalende beroepsgroepen als ontwerpers en zorghoveniers om zich aan te sluiten bij branchevereniging VHG. Dit kan vanaf 1 januari 2014.

Nieuwe vakgroep?
Nu de ledenraad akkoord is met de nieuwe lidmaatschapeisen, ligt de bal volgens directeur Egbert Roozen bij de ontwerpers zelf. Wanneer zij aansluiting willen bij branchevereniging VHG, moeten zij aangeven in welke vorm zij dat wensen. Dan kan Roozen met een voorstel naar de ledenraad. Of er uiteindelijk een nieuwe vakgroep ‘Ontwerpers’ wordt opgericht, daarover besluit de ledenraad.