Ontwerpinstituut start vraagbaak voor ontwerpers

Het Ontwerpinstituut is met het zogenoemde Bureau gestart: een expertisecentrum waar groene ontwerpers met ontwerpvragen uit de praktijk terecht kunnen. Een jaarlijks abonnement geeft recht op vier uur telefonisch contact.

Volgens Michel Lafaille, oprichter van het Ontwerpinstituut, werken tuin- en landschapsontwerpers doorgaans zelfstandig. Wanneer zij vastlopen met een ontwerp, moeten ze dit doorgaans ook alleen zien op te lossen.

Met Het Bureau wil het instituut ontwerpers de mogelijkheid bieden om problemen uit de praktijk voor te leggen aan een van de docenten van het ontwerpinstituut. Lafaille benadrukt dat het gaat om inhoudelijke ontwerpvragen, Het Bureau gaat bijvoorbeeld niet in op problemen op het gebied van bedrijfsvoering.

Gelijkgestemde ontwerpers
Ontwerpers kunnen er wel terecht met vragen over waar ze staan ten opzichte van hun collega’s. Desgevraagd wil Het Bureau hen in contact brengen met gelijkgestemde ontwerpers. Daarvoor put Het Bureau uit het netwerk van het Instituut.

Een abonnement op het bureau geeft recht op vier uur telefonisch contact. Het eerste belletje wordt nadrukkelijk kort en zakelijk gehouden. Het Bureau gaat dan op zoek naar een docent van het Ontwerpinstituut die het beste bij het specifieke ontwerpprobleem kan helpen. Dit kan Michel Lafaille zijn, maar bijvoorbeeld ook Edwin Santhagens of een andere docent.

Twintig procent korting
Een abonnement kost 360 euro. Daarvoor krijgt een ontwerper ook twintig procent korting op alle cursussen die het Ontwerpinstituut aanbiedt, tot een maximum van 300 euro.