Ontwikkelaar wil dronetoepassingen haalbaar maken

    Vliegveldontwikkelaar en dronepiloot Rob Sturm heeft een bedrijf opgezet om ideeën voor dronetoepassingen haalbaar te maken voor de praktijk. Dat meldt De Boomkwekerij op haar website.

    Het bedrijf heet Drone Applications en is onderdeel van Sturm Planontwikkeling. Eigenaar Sturm gaat met klanten zakelijke toepassingen van drones analyseren en klaarmaken voor de praktijk. Daarbij richt hij zich ook op kwekerijen. „Kwekers kunnen aangeven waarvoor ze een drone willen inzetten, zoals monitoring van een gewas en meting van kwaliteit, en waaraan die toepassing dan moet voldoen.”

    Volgens Sturm ontwikkelt de markt voor dronetoepassingen zich explosief. „Als ondernemer wil je wel weten of een toepassing haalbaar is voor de praktijk, technisch en ook financieel. Anders blijft het bij een idee.”

    Drone Applications werkt samen met allerlei spelers in de markt, waaronder leveranciers van drones en sensoren, operators en testlocaties. Het bedrijf is door het ministerie van Infrastructuur en Milieu gecertificeerd om beroepsmatig met drones te mogen vliegen.

    Sturm werkte voorheen bij het ministerie van Economische Zaken. Ook was hij nauw betrokken bij onder andere de uitbreiding van Schiphol en de aanleg van de HSL-lijn.