Ook ontwerpers kunnen lid worden van VHG

Vanaf 1 januari 2014 kunnen ook ontwerpers lid worden van branchevereniging VHG. Doordat de lidmaatschapseisen zijn uitgebreid, kunnen ook ontwerpers zich aansluiten.

Een van de nieuwe lidmaatschapseisen is dat een bedrijf in hoofdzaak actief moet zijn als hovenier, groenvoorziener, boomspecialist, interieurbeplanter, dak- en gevelbegroener of in een aanverwant vaksegment dat zich richt op de aanleg en het onderhoud van groenprojecten. Deze lidmaatschapseis maakt het mogelijk voor ontwerpers om zich aan te sluiten bij branchevereniging VHG.

Om lid te kunnen worden van branchevereniging VHG geldt momenteel maar één toelatingseis: kandidaat-lidbedrijven moeten zijn ingeschreven bij het Productschap Tuinbouw. Met het oog op de opheffing van het Productschap, is deze eis binnenkort niet langer houdbaar.

Voor nieuwe leden zal een intakeprocedure gaan gelden, gevolgd door een kennismakingsgesprek waarbij de verschillende toelatingseisen worden afgevinkt. Bestaande leden worden geacht aan de nieuwe eisen te voldoen. Om de drie jaar zal echter aan de hand van een korte checklist worden gevraagd of dit nog steeds zo is. In het geval van afwijking kan besloten worden tot een bedrijfsbezoek.