Oosterwolde-Zuid uitgeroepen tot Beste Beheerteam van Nederland

De Bewonerscommissie Oosterwolde-Zuid is uitgeroepen tot Beste Beheerteam van Nederland. Dit gebeurde op 27 november tijdens het Nationale Congres Beheer Openbare Ruimte in Zoetermeer.

Al sinds 1996 wordt de openbare ruimte in Oosterwolde-Zuid in de gelijknamige Friese plaats onderhouden door een bewonerscommissie. Die bestaat uit zeventien leden. Samen met twintig vrijwilligers onderhouden zij de openbare ruimte in hun wijk (1.400 woningen) en aangrenzende gebieden.

Gemeente Oostellingwerf heeft de bewonerscommissie voorgedragen. Uit tien genomineerden heeft een vakjury drie teams gekozen die tijdens het Nationale Congres Beheer Openbare Ruimte om de titel streden. De andere twee zijn Groenteam Indus uit Dordrecht en De Hoekwierde uit Almere-Haven. De congresgangers kozen het team uit Friesland uiteindelijk als winnaar.

Focus op beheer
Het congres werd georganiseerd door CROW, gastheer was gemeente Zoetermeer. Centraal stond het thema ‘Geef elkaar de ruimte’ over de veranderende rol van gemeenten. Daar waar voorheen ontwerp en inrichting vooral de aandacht kregen wat betreft de openbare ruimte, ligt nu de focus bij gemeenten meer op beheer.