‘Op Florall kom ik bedrijven tegen die ik niet ken van de lijstjes’

  Na twee jaar vond in Waregem expo de eerste post-corona sierteeltbeurs van de Benelux plaats. Exposanten en bezoekers hadden duidelijk zin in beursnetwerken. Onder de bezoekers van Florall tal van Nederlandse bedrijven, waaronder inkopers. Meer en sneller reserveren, was de algemene teneur.

  Het was na twee jaar wennen: een fysieke beurs met exposanten, bezoekers en levend plantgoed. Florall in het Belgische Waregem, een regionale sierteelt- en boomkwekerijbeurs trok in het najaar van 2019 nog 400 bezoekers. Dit jaar waren het naar schatting 500 tot 600. „Iedereen heeft na bijna twee contactloze en beursloze jaren weer zin in een fysiek samenkomen”, vertolkte Miet Poppe Secretaris van de AVBS, de beroepsvereniging voor de Vlaamse sierteelt en organisator van de beurs het sentiment onder de aanwezigen.

  De eerste prijs van de Florall Award ging, zoals bij vele voorgaande edities, naar boomkwekerij Willy De Nolf uit Waregem. Het bedrijf teelt 1.700 variëteiten en introduceert jaarlijks tientallen nieuwe planten, heesters en bomen. Dit keer won Callicarpa bodinieri Magical Snowqueen die in de winter zijn blaadjes verlies waarna een witte bes blijft hangen.

  Voelen en zien

  „Het is fantastisch om weer contact te hebben met klanten en collega-telers”, zegt Anje Steelant van DSplant uit Zwevezele, één van zeventig exposerende telers. „Als potentiële klanten de producten in het echt zien, geeft dat toch een beter resultaat”, legt ze uit. (..)

  Lees het volledige verhaal over Florall alvast via mijnbloemisterij.nl in het digitale magazine van de Bloemisterij.

  Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties