Tuin en Landschap Opbrengst taxusinzamelingsactie VHG goed voor 250 chemotherapieën

  Opbrengst taxusinzamelingsactie VHG goed voor 250 chemotherapieën

  0

  Afgelopen zomer vond onder het motto ‘VHG-hoveniers snoeien voor Leven’ de inzamelactie van taxussnoeisel plaats. Aan de actie namen ruim 100 VHG-hoveniers deel. Het uiteindelijke resultaat is dat er meer dan 255 m3 aan taxussnoeisel is ingezameld. Daarmee kunnen 255 chemotherapieën worden geproduceerd.

  Daarnaast heeft het ingezamelde taxussnoeisel voor een geldbedrag van €7.677 opgebracht. VHG schenkt dit bedrag, namens de deelnemende bedrijven, aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

  Donderdag overhandigde VHG-directeur Egbert Roozen een cheque met dit bedrag aan Rien Schimmel van KiKa. Twee deelnemende hoveniersbedrijven hebben er voor gekozen om hun deel van de opbrengst te bestemmen voor een andere stichting op het gebied van kankerbestrijding.

  Trots
  VHG-directeur Egbert Roozen: „Ik ben erg blij met het geweldige resultaat van de taxusinzamelactie en ongelofelijk trots op de inzet van de deelnemende bedrijven. We hebben samen onze schouders gezet onder de strijd tegen kanker. Ik hoop van harte dat de door ons ingezamelde taxus meehelpt aan het bieden van perspectief op genezing voor mensen met kanker. Het bedrag dat het taxussnoeisel heeft opgeleverd, schenken we aan de Stichting Kinderen Kankervrij. Graag steunen wij daarmee het goede werk van deze stichting.”

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.