Open Tuinendag De Levende Tuin Geleen

Smeets Hoveniersbedrijf in Geleen organiseert op zaterdag 19 en zondag 20 augustus een open tuinendag ‘De Levende Tuin’.

In 1959 werd door de ouders van de huidige eigenaar begonnen aan deze natuurtuin die grenst aan de oever van de Geleenbeek. Er staan veel bomen in de tuin, waarvan beeldbepalend zijn de Corylus maxima Purpurea en de Crataegus monogyna, waarschijnlijk meer dan 100 jaar geleden als zaailing ontsproten.

Buxustuin

Er is hoogteverschil in deze groene tuin met veel water en paden met fijn grind uit de Maas. De buxustuin, met kunstwerk in het midden, staat symbool voor het gezin van de ouders van eigenaar Nic Smeets. In 1933 zijn in deze tuin scherven gevonden uit de prehistorie van de Bandkeramiekers wat duidt op aanwezigheid van de eerste huizen die ooit in Nederland verrezen. De oppervlakte van de tuin bedraagt 2.000 m2.

Entree en openingstijden

Na beëindiging van het tuinbezoek kunnen bezoekers een vrijblijvende gift geven ten bate van de Nederlandse Tuinen Stichting. De tuin is geopend op 19 en 20 augustus en 23 en 24 september van 10.00 tot 17.00 uur. Locatie: Bergstraat 21, Geleen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties