Beste wensen

  Als je dit leest mag het al niet meer, maar ik doe het toch! De beste wensen voor 2021: laat het bovenal een gezond en positief jaar worden. Een jaar met de belofte dat er licht schijnt aan het einde van de tunnel. Waarin we na ‘V-Day’ kunnen uitkijken naar elkaar knuffelen, samen dansen en zoiets simpels als met elkaar naar een klus rijden, zonder mondkapje, in de bus. Wat een bevrijdend vooruitzicht.

  Maar we moeten realistisch zijn. Eerst zal het waarschijnlijk nog een stuk donkerder worden voor het lichter wordt, ook daar moeten we rekening mee houden. Op moment van schrijven lijken de coronabesmettingen nog niet te stabiliseren, laat staan standvastig dalen. Ook dreigt de Britse variant,  met een voet aan grond in ons land, voor een tsunami aan besmettingsgevallen te zorgen.

  Om dit gitzwarte nieuws dragelijk te maken, kunnen we af en toe best wat afleiding gebruiken. Ik raad dan ook de Twitter- of Instagram-pagina Onderhoudsarmoe aan onder de hashtag #MOLO: Maak Ons Land Onderhoudsarm. Deze pagina geeft een bloemlezing, of eerder een steenlezing, van de ontgroening van Nederland.

  Is een onderhoudsarme tuin namelijk niet een van de credo’s waar zo ongeveer elke tuin vandaag de dag aan moet voldoen? Deze pagina geeft met een kwinkslag weer wat daar de gevolgen van zijn. En inspireert misschien nog wel het meest om het anders te doen. Laat dit sterk staaltje omgekeerde psychologie even op je inwerken. Pak daarna je werk op, met de plant voorop.

  Rest me nu enkel je een virtuele stevige hand te geven, of zo je wilt een welgemeende knuffel. Het allerbeste voor 2021, dat je alles mag trotseren wat komend jaar op je pad komt.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties