Opnieuw grote drukte in stadsparken, Vondelpark op slot

De gemeente Amsterdam heeft donderdag- en vrijdagmiddag het Vondelpark geheel afgesloten voor bezoekers. Nadat het woensdag al zo druk was dat tot ontruiming werd overgegaan, was het donderdag en vrijdag opnieuw te druk in het park. Ook in andere stadsparken moest deze week worden ingegrepen.

Door een combinatie van mooi lenteweer, voorjaarsvakantie en corona-moeheid stroomden deze week de parken en natuurgebieden in heel Nederland vol. Waar het eerder vooral in natuurgebieden te druk was, waren deze week vooral de parken in de grote steden overvol.

Woensdag werden bezoekers in stadsparken van Tilburg, Groningen en Nijmegen weggestuurd vanwege de drukte. Over het algemeen werd hier gehoor aan gegeven. In Amsterdam ging het woensdag mis toen de politie besloot het Vondelpark te ontruimen. Daarbij zijn enkele arrestaties verricht nadat er met flessen werd gegooid. Eén bezoeker moest naar het ziekenhuis.

Op sociale media gingen foto’s en filmpjes rond van het stampvolle Vondelpark. Vooral de achtergelaten rotzooi leidde tot veel verontwaardiging. De reinigingsdienst van de gemeente moest vol aan de bak om alle troep op te ruimen.

Om problemen voor te zijn, besloot burgemeester Halsema om donderdag de zij-ingangen dicht te houden en bezoekers gereguleerd binnen te laten. Uiteindelijk bleek het toch te druk te worden, zodat rond drie uur ’s middags het park werd afgesloten. Bezoekers mochten alleen nog het park uit. Vrijdag bleek het opnieuw nodig om het park af te sluiten voor publiek.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties