Oudere generatie niet bekend met robotmaaier

Smart home en garden producten zoals de robotgrasmaaier zijn voor de meeste 50-plussers nog steeds een ver-van-mijn-bedshow. Dat blijkt uit onderzoek van productvergelijker Kieskeurig.nl onder bijna 2.000 senioren.

Van de 50-plussers zegt 55% helemaal niet bekend te zijn met het fenomeen ‘smart home producten’ of ‘smart garden producten’. Een groot deel van de ondervraagden (85%) gaat dan ook niet bewust op zoek naar slimme apparaten tijdens de aankomende feestdagen.

Geen gemeengoed
Smart home producten zijn nog lang geen gemeengoed voor deze generatie. Janneke ten Dam, manager Content & Marketing Kieskeurig.nl: „Dat geldt zeker voor smart products als de robotgrasmaaier, het geautomatiseerde kattenluik en de smarthub, het apparaat waarmee je alle smart home producten kunt bedienen. Een schamele 1% van de senioren maakt er thuis gebruik van.”

Smartphones
De tablet en smartphone zijn inmiddels wel helemaal ingeburgerd bij deze generatie. Van alle 50-plussers heeft maar liefst 71% een tablet in huis en beschikt driekwart over een smartphone.

Het onderzoek is uitgevoerd door Hettestpanel.nl en Multiscope onder 1.985 Nederlanders van 50 jaar en ouder.