Oudolfs beplanting ontrafeld in nieuw boek

In het boek Oudolf Gardens bij Hauser & Wirth in Somerset ontrafelt tuinarchitect Rory Dusoir één specifieke tuin van Piet Oudolf. Hij vertelt wat er gedurende een jaar gebeurt.

Oudolf Gardens - Rory Dusoir

Iconisch project
Volgens Dusoir is de tuin bij kunstgalerie Hauser & Wirth in het Engelse Somerset net zo’n iconisch project van Piet Oudolf als de High Line in New York of de Lurie Garden in Chicago. Een jaar lang ging hij er regelmatig naartoe. In het nieuwe boek beschrijft Dusoir de door Oudolf toegepaste plantcombinaties. „Mijn grootste inspiratiebron is de natuur; ik wil haar niet kopiëren, maar de emotie opnieuw vormgeven’’, aldus Oudolf.

Gedetailleerde informatie
Liefhebbers van Oudolfs werk vinden in Oudolf Gardens gedetailleerde informatie over de planten, de combinaties en de achterliggende ontwerpen. Geïllustreerd met meer dan driehonderd foto’s van Jason Ingram.

Rory Dusoir werkte voor Great Dixter House & Gardens voordat hij besloot het Kew Diploma te halen. Samen met twee mede-studenten, Jeeun Song-Dusoir en Phil Kennedy, heeft hij in 2016 het ontwerpbureau Kennedy Song Dusoir opgericht.

Foto: Lois GoBe / Shutterstock.com

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties