Peter Derksen geeft stokje Boomfeestdag door

  Per 1 april krijgt Stichting Nationale Boomfeestdag een nieuwe directeur. Marleen van den Ham (48) neemt het stokje over van Peter Derksen (65). Derksen was sinds 1 januari 1994 hét gezicht van de Nationale Boomfeestdag.

  Marleen van den Ham studeerde ‘bosbeheer en recreatie’ in Wageningen. Na diverse beleids- en innovatiefuncties op gemeentelijk niveau en bij LNV werd ze hoofd natuurbeheer bij Zuid-Hollands Landschap en Utrechts Landschap. Sinds 2018 werkt ze bij Staatsbosbeheer.

  Marleen van den Ham neemt per 1 april het stokje over van Peter Derksen als directeur Stichting Nationale Boomfeestdag.

  Marleen van den Ham: „Al sinds het moment dat ik op de basisschool ‘mijn’ boomfeestboom plantte, was het mijn wens ooit nog eens bij deze organisatie te gaan werken. Bomen en bossen zijn nu belangrijker dan ooit, onder meer voor een prettige en gezonde leefomgeving en om de gevolgen van klimaatverandering te kunnen opvangen en reduceren. Het planten van een boom is een unieke belevenis die kinderen, onze ambassadeurs van de toekomst, nooit meer vergeten. Ik verheug me er op nóg meer kids liefde voor de natuur bij te brengen en hun schoolpleinen en straten verder te vergroenen.”

  Bossenstrategie
  Peter Derksen zingt tijdens Nationale Boomfeestdag 2019 in de Haarlemmermeer, samen met kinderen het Boomplantlied.

  Peter Derksen gaat komend jaar bij Staatsbosbeheer werken aan de realisatie van nieuwe geboortebossen in het kader van de Bossenstrategie. Voorzitter Stichting Nationale Boomfeestdag Albert Verlinde: „Peter heeft meer dan 25 jaar vol overgave en met veel creativiteit de Nationale Boomfeestdag vormgegeven. Namens het bestuur en vooral namens alle kinderen die in al die jaren een boom hebben mogen planten wil ik Peter bedanken voor zijn jarenlange tomeloze inzet en grote creativiteit. Peter heeft alle voorbereidingen getroffen voor de viering 2020 die nu al twee keer uitgesteld is. Hij zal daarom nog verantwoordelijk zijn voor de uitgestelde viering die in november dit jaar plaats zal vinden in Alphen a/d Rijn. Marleen van den Ham zal als nieuwe directeur aan de slag gaan met de viering 2022 en met het team de lijn voor de toekomst gaan uitzetten.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties