Pilot Veiling Rhein-Maas levert logistiek voordeel op

  Klanten van de Rhein-Maas konden in de afgelopen periode als pilot Calluna en Calocephalus kopen, die nog niet fysiek op de veiling in Straelen-Herongen aanwezig waren. De producten werden pas na verkoop op de veiling aangevoerd. De pilot leverde logistieke voordelen op.

  Veiling Rhein-Maas voerde in van week 39 tot en met 41 het pilotproject ’Heute für Heute’ uit. Het doel van de pilot was om te testen hoe producten die pas later bij Veiling Rhein-Maas aangevoerd zouden worden, verkocht konden worden.
  In totaal 13 aanvoerders hebben aan het deelgenomen. Zij boden Calluna en Calocephalus als monster- en grote partijen aan. Voor deze producten werd ook een verkoop via klokvoorverkoop geactiveerd.

  Logistiek voordeel

  Volgens Rhein-Maas verliep de verkoop vlot en leverden alle aanvoerders hun verkochte producten op tijd op de veiling aan. De kwaliteitscontrole werd vervolgens door kwaliteitscontroleurs van Veiling Rhein-Maas uitgevoerd. Veiling Rhein-Maas noemt het een groot logistiek voordeel dat er minder arbeidsfases nodig waren, aangezien de CC-containers slechts één keer door de handen gingen.

  Evaluatie

  De pilot wordt met alle deelnemers geëvalueerd. De resultaten van dit pilotproject kunnen belangrijke informatie leveren voor de inrichting van toekomstige veiling- en logistieke processen van veiling Rhein-Maas.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties