Tuin en Landschap Beurzen Plantarium 2017 begint vorm te krijgen

Plantarium 2017 begint vorm te krijgen

0

Met een mooi, internationaal deelnemersveld, zowel in de hoofdhal als op het nieuwe kwekersplein, krijgt Plantarium 2017 haar definitieve vorm. Op 1 juni wordt de indeling tijdens de deelnemersvergadering vastgesteld. Naast de standhouders zijn vijf Houses of Inspiration prominent op de beurs aanwezig.

De vijf Houses of Inspiration vormen een inspiratiebron op het gebied van groene toepassing en hebben als thema: Urban Gardening, Christmas, Green Concepts, Hydrangea en Novelties. De invulling van de thema’s komt tot stand door samenwerking van kwekers, toeleveranciers en arrangeurs.

Kwekersplein

Kwekers die op een eenvoudige wijze en zonder standbouw hun product aan de bezoekers willen tonen, kunnen terecht op het nieuwe kwekersplein. Door samenwerking met Varb kunnen zij hier hun najaarsaanbod, zowel fysiek als digitaal, presenteren. Naast kwekers uit Nederland hebben zes bedrijven uit België zich al aangemeld.

De toeleveranciers hebben de weg naar Plantarium gevonden. Nu er meer kwekers meedoen, in een aantrekkende markt, biedt Plantarium ook voor toeleveranciers kansen. Naast de vertrouwde deelnemers als JAVO, Pöppelman en Jiffy zijn er diverse nieuwkomers zoals Wildkamp, Hortistock, Yoska Productie en ouddeelnemers VDH Foliekassen BV en Agrower aanwezig. Diverse toeleveranciers maken van de mogelijkheid gebruik om hun product buiten te presenteren en demonstreren.

Holygreen groenfestival

Het eerste groenfestival tijdens Plantarium heeft de naam Holygreen gekregen. Holygreen is een festival voor én door Green lovers en biedt een programma waarbij eten, drinken, chillen en natuurlijk dansen centraal staat. Een enthousiaste groep Holy Greeners is druk bezig met de line-up, food & beverages en de to-do items. Volg de Holy Greeners via Facebook en de nieuwe site www.holygreen.nl.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

Reageer op dit artikel

avatar