‘Plantarium moet bron van inspiratie worden’

Plantarium slaat een nieuwe weg in. De beurs moet in 2017 hipper en een bron van inspiratie worden, laat beursvoorzitter Jan Willem Griep weten.

Afgelopen editie zette Plantarium al voorzichtig de nieuwe koers in, met de Tuin en Landschap Experience en een inspiratieruimte. Kern van de nieuwe beurs worden maar liefst tien Houses of Inpiration.

Hier worden verrassende items getoond van pot-plantcombinaties op basis van producten van zowel groene deelnemers als niet groene deelnemers. Die verandering betekent dat de beursvloer een andere indeling gaat krijgen.

Onderscheid
De beurs gaat ook een duidelijker onderscheid maken tussen de vakdagen en de consumentendag. In de Greenparkhal komt een Product Promotie Plein aangevuld met een vervolg op de tuinenexperience. Op de zaterdag – de consumentendag – wordt de hal omgebouwd naar een consumentenplein.

Jong
Tot slot maakt de beurs een stap richting de jongeren in het groene vak. Geïnspireerd door de Urban Greeners – betrokken bij de Floriade 2022 – die dit najaar een Grow festival organiseerden, wil ook Plantarium het eerste groenfestival gaan organiseren. Jongeren worden opgeroepen hiervoor de handen uit de mouwen te steken.