Planten verhogen arbeidsproductiviteit met 15%

    Planten in een kantoorruimte zorgen voor 15% meer arbeidsproductiviteit. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Cardiff in het Verenigd Koninkrijk in samenwerking met Universiteit Groningen.

    Beplanting in werkruimten draagt bij aan de verhoging van het werkplezier en de concentratie en aan de verbetering van de luchtkwaliteit. In een groene werkruimte voelen werknemers zich meer betrokken bij hun werk. ,,Ons onderzoek wijst uit dat investeren in planten zich uitbetaalt door een betere kwaliteit van leven voor de werknemers en een hogere productiviteit”, zegt onderzoeker Marlon Nieuwenhuis. ,,Hoewel dit al in een laboratoriumopstelling is onderzocht, is het nu in de praktijk en over een langere periode in ons onderzoek bevestigd.”

    De resultaten van het onderzoek gaan in tegen de ‘cleandeskpolicy’ die de laatste jaren in zwang is. Strak ingerichte kantoren en schone bureaus zijn niet productiever, volgens de onderzoeker. ,,Dit onderzoek geeft juist aan dat een meer vriendelijke en comfortabele kantoorruimte winstgevender is.”

    Bron: Tuin- en Landschap