Platform i-Tree Nederland gaat door met nieuwe samenwerking

  Woensdag 19 januari hebben idverde Bomendienst, Pius Floris Boomverzorging, Cobra Groeninzicht en Terra Nostra een samenwerkingscontract voor het Platform i-Tree Nederland ondertekend bij de Postzegelboom in Den Haag. Hiermee verlengen ze hun samenwerking als Platform na de inmiddels afgeronde pilots met i-Tree Eco in Nederland.

  Platform i-Tree Nederland
  Van links naar rechts: Arnold Meulenbelt (idverde Bomendienst), Joost Verhagen (Cobra Groeninzicht), Jan-Willem de Groot (Pius Floris Boomverzorging) en Henry Kuppen (Terra Nostra).

  Het softwareprogramma i-Tree geeft inzicht in de ecosysteemdiensten die bomen leveren. Het berekent de concrete waarde van bomen in euro’s. Dat kan weer de basis vormen voor beleid, beheer en ontwerp. De waarde van bomen kan berekend worden per boom of op park-/wijkniveau.

  I-Tree Eco

  I-Tree Eco geeft specifiek inzicht in de baten van bomen die belangrijk zijn voor een gezonde en klimaatbestendige wereld. Bijvoorbeeld het verbeteren van luchtkwaliteit en een vertraagde afgifte van water naar de bodem bij hevige regenbuien.

  Een pilot met i-Tree Eco heeft inzicht gegeven in de groene baten van de iconische Postzegelboom. De 141 jarige oude boom filtert per jaar 1,6 kg luchtvervuilende stoffen uit de lucht, vangt 5.700 liter water op. Daarbij heeft de boom een kroonoppervlak van 380 m2, dat zorgt voor 2 graden Celsius temperatuurdaling. De CO2-voorraad van de boom is bijna 4.000 kg.

  Platform i-Tree Nederland

  Via het Platform delen de vier partijen hun kennis van i-Tree Eco met de markt. Bovendien borgen en bevorderen ze op deze manier het op de juiste wijze toepassen van i-Tree in Nederland. Ook wisselen ze zo kennis en ervaring uit over de ecosysteemdiensten in het algemeen en i-Tree in het bijzonder.

  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties