Politie zoekt eigenaren gestolen gereedschap

De Politie Haaglanden is op zoek naar hoveniers en groenvoorzieners die slachtoffer zijn van inbrekers. De politie vond onlangs een grote hoeveelheid duur gereedschap waaronder kettingzagen en bladblazers.

Na een onderzoek hield de politie drie verdachten aan in mei. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor een groot aantal diefstallen waarbij duur gereedschap werd buitgemaakt. De politie zoekt de eigenaren van het gestolen gereedschap dat ze tijdens het onderzoek vond.

Rechercheurs onderzoeken een groot aantal diefstallen bij hoveniers en klusbedrijven in de regio’s rond Den Haag, Rotterdam en Oostvoorne. Daarbij werd uit bedrijfspanden en bedrijfsauto’s onder andere duur gereedschap gestolen, zoals kettingzagen, bladblazers en pneumatische hamers.

Braakschade
Bij sommige inbraken liep alleen de braakschade al op tot duizenden euro’s. De totale geleden schade, inclusief de waarde van de gestolen goederen, schat de politie in de tienduizenden euro’s. De inbraken werden gepleegd tussen oktober 2015 en mei 2016, maar het is mogelijk dat ze ook eerder toesloegen.

Aanhouding verdachten
Rechercheurs stelden een onderzoek in naar de daders van deze diefstallen en inbraken en hielden op 9 mei een 23-jarige man uit Leiden aan, op 21 mei een man van 24 uit Delfgauw en op 25 mei een 21-jarige Delftse vrouw. Op verschillende locaties vond de politie gestolen gereedschap.

Op zoek naar eigenaren
De politie is op zoek naar de eigenaren van het gevonden gereedschap. Het gaat onder meer om gereedschapskisten en zwaarder benzinegereedschap. Hoveniers of groenvoorzieners die recent slachtoffer van inbraak zijn geworden, kunnen contact opnemen met de politie door 0900-8844 te bellen en te vragen naar de districtsrecherche Den Haag Zuid.

Dit geldt ook voor bedrijven die reeds aangifte hebben gedaan, want met een gedetailleerde omschrijving van gestolen gereedschap kunnen rechercheurs nagaan of deze zijn teruggevonden.

Een van de teruggevonden apparaten. De politie is op zoek naar de eigenaren van het gestolen gereedschap.