Positieve reacties op eerste Landelijke Open Dag Hoveniers

  De brancheorganisatie voor hoveniers VHG organiseerde zaterdag 28 september voor de eerste keer een landelijke open dag voor hoveniers. Zo’n tachtig bedrijven openden hun deuren voor het publiek.

  Hovenier en VHG-voorzitter Rien van der Spek is positief dat de branche op deze manier meer naar buiten toe treedt. „We hebben zo’n mooi vak, maar we vertellen het nog te weinig naar buiten toe.”
  De voorzitter opende ook zelf de deuren van zijn bedrijf en hij was positief over de belangstelling. „Er is veel interesse van mensen die anders niet op je bedrijf komen. Het is ook een goede manier om je te profileren naar je omgeving.”

  Kom in de kas
  De open dag wordt binnen de VHG eerst geëvalueerd. Daarna wordt gekeken wat er nog meer kan worden gedaan rond de landelijke dag. „We kunnen kijken of we kunnen aanhaken bij andere activiteiten zoals de Open Monumentendag of Kom in de Kas, dan zijn al een hoop mensen op pad. Je krijgt zo veel gezinnen op je bedrijf, wat ook weer goed is voor de instroom”, zegt Van der Spek.

  Op de Landelijke Dag Hoveniers bezochten 300 mensen het bedrijf van VHG-voorzitter Rien van der Spek in Benthuizen.