Praktijknetwerk over bodemverbetering zoekt groenvoorzieners en gemeenten

Het praktijknetwerk ‘Rol van steenmeel voor de boomkwekerij’ is op zoek naar groenvoorzieners en gemeenten. Het netwerk onderzoekt het komende anderhalf jaar de mogelijkheden om met steenmeel de bodem te verbeteren.

Het praktijknetwerk staat onder leiding van DLV plant Team boomteelt. Er is ruimte voor vijftien deelnemers. Dit kunnen boomkwekers zijn maar ook groenvoorzieners of gemeenten die de bodem in plantsoenen willen verbeteren.

Nu er steeds minder gewasbeschermingsmiddelen gebruikt mogen worden, is een weerbare en gezonde bodem van groot belang voor de vitaliteit van de plant. Steenmeel bevat veel mineralen en zou daarom een uitstekende bodemverbeteraar kunnen zijn. De eerste ervaringen ermee zijn veelbelovend. Het praktijknetwerk gaat de mogelijkheden van steenmeel verder onderzoeken.

Deelnemen?
Wilt u meer informatie over het praktijknetwerk? Of wilt u zich opgeven voor deelname aan het project? Stuur dan een mail naar Esther Hessel, Hessel Marketing & Communicatie: e.hessel@hesselmarketing.nl.