Praxis stopt met verkoop Roundup

In navolging van Intratuin stopt nu ook winkelketen Praxis met de verkoop van onkruidbestrijdingsmiddelen die glyfosaat bevatten. Dit houdt in dat alle Roundup-producten uit de schappen verdwijnen.

Winkelketen Praxis heeft een plan opgesteld om in zes jaar tijd in alle winkels alleen nog planten te verkopen die vrij zijn van stoffen die schadelijk zijn voor bijen, vlinders en overige insecten.

Na de publicatie van het rapport van Greenpeace is de keten een stappenplan gaan ontwikkelen. Greenpeace heeft inmiddels uitleg gekregen over de plannen.

Glyfosaat
Als eerste stap binnen dit nieuwe beleid heeft Praxis besloten strikte eisen op te stellen voor zijn plantenleveranciers en de verkoop te stoppen van glyfosaat bevattende onkruidbestrijdingsmiddelen die schadelijk zijn voor mens en milieu.

In de praktijk houdt dit in dat er achttien artikelen verdwijnen uit de schappen van de 141 winkels waaronder alle Roundup-producten.

Ook op de vijf winkels van de nieuwe formule Praxis Tuincentrum, die in maart worden geopend, is dit beleid van toepassing.

Bron: De Boomkwekerij