Presentatie Groene Stad in Estland

VHG-directeur Egbert Roozen en bestuursvoorzitter Rien van der Spek waren onlangs aanwezig bij de Estse zustervereniging van VHG. Namens iVerde gaf Roozen een lezing over De Groene Stad.

In zijn lezing schetste Roozen waar op dit moment de maatschappelijke uitdagingen liggen in Nederland, wat deze voor de branche en voor de vereniging betekenen en hoe VHG in het kader van iVerde en De Groene Stad de nieuwe uitdagingen in concrete handvatten omzet.

In zijn presentatie over het Groene Stad-principe stonden nieuwe concepten die in ontwikkeling zijn centraal, zoals groene schoolpleinen, groen in ziekenhuizen, groene wanden in gebouwen. Ook bood hij een korte vooruitblik op de Floriade 2022.

25-jarig bestaan
Bij de Estlandse branchevereniging zijn, naast hoveniers, groenvoorzieners en tuin- en landschaparchitecten, ook fruittelers, groentekwekers en sierteelkwekers aangesloten. Doel van het congres was een toekomstvisie voor de sector te ontwikkelen en het 25-jarig bestaan van de vereniging te vieren.

Het programma kwam tot stand met medewerking van de Nederlandse ambassade. De ambassadeur organiseerde de dag ervoor een bijeenkomst om Nederlandse en Estse vertegenwoordigers met elkaar in contact te brengen.

Egbert Roozen hield in Estland een lezing over de Groene Stad namens iVerde.