Prijswinnaars rozenshow Keukenhof

  De kwekerijen Meijer Roses en Voorn Sprayroses gingen er tijdens de rozenkeuring op Keukenhof met de hoofdprijzen vandoor. Teler Frank Voorn mocht ook de extra prijs, de Keukenhof Award, in ontvangst nemen voor zijn inzending van een nieuw type trosroos, de #Ashtag.

  Het lijkt wel een chrysant kreeg teler Frank Voorn diverse keren te horen tijdens de vakbijeenkomst voor het rozenvak op Keukenhof, donderdag 7 april. Kwekers en handelaren vonden ook de inzending trosroos met op het naambord ‘New Type Spray’ een heel opvallende noviteit tussen de ruim driehonderd vazen met rozen in het Oranje Nassau Paviljoen. Zowel de vakjury als de handelsjury, in totaal negen personen, schoven deze trosroos naar voren als kandidaat voor de Keukenhof Award. 

  Veredelaar Interplant Roses heeft vijftien jaar gewerkt aan dit nieuwe type trosroos. Frank Voorn heeft hem inmiddels drie jaar getest en zal rond juni de eerste stelen aanvoeren van vier cultivars. Omdat het een heel nieuwe type bloem is, heeft Interplant er de groepsnaam #Ashtag (spreek uit hashtag) Flowers aan gekoppeld. De eerste bloemen zijn al verhandeld en vooral vanuit Japan komen heel enthousiaste reacties, verteldedirecteur Martijn Ilsink van Interplant Roses op Keukenhof. 

  Het nieuwe type trosroos, de #Ashtag, waarmee Voorn Sprayroses de Keukenhof Award 2022 won. Een unieke bloemvorm door de symmetrisch ingesneden bloemblaadjes. 

  De winnaars van de rozenkeuring op Keukenhof volgens de vakjury en de handelsjury:

  Vakjury

  • Grootbloemige roos: Meijer Roses uit Delfgauw met ’Sweet Avalanche+’.
  • Trosroos : Voorn Sprayroses met de crème roze ’Sofie’.
  • Importroos: kwekerij Ayana uit Kenia met tweekleurige (rood en geel) ‘Fairy Queen’.
  Cultivar Sofie van Voorn Sprayroses, volgens de vakjury de mooiste trosroos op de keuring.

  Handelsjury:

  • Grootbloemige roos: Meijer Roses uit Delfgauw met de crèmekleurige ’Dorchester’.
  • Trosroos: Voorn Sprayroses uit Luttelgeest met de witte ’Bridal Flow’.
  • Importroos: kwekerij Alisha met tweekleurige (rood met geel hart) ‘Bogart’.

  Bron en foto’s: Keukenhof

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  registrera dig f"or binance
  5 maanden geleden

  Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://www.binance.com/join?ref=53551167