Tuin en Landschap Beurzen Proefvelden meststoffen en demo structuurverbetering

Proefvelden meststoffen en demo structuurverbetering

0

De werking van meststoffen heeft tijd nodig en is daardoor op beurzen vaak moeilijk te demonstreren. Op het terrein van Gramefo waar de Nationale gazon demodag plaatsvindt heeft medeorganisator en meststoffenleverancier DCM echter de gelegenheid gehad om een aantal proefvelden op te zetten. Zo is te zien hoe verschillende gewassen, uiteraard gazon, maar ook vaste planten, groeien onder gelijke omstandigheden maar met een ander bemestingsregime.

Structuurverbetering
Daarnaast demonstreert DCM de werking van DCM Lava Oxygen. Dit product van lavakorrels verbetert de structuur van (verslempte) gronden. Een stellage van buizen met verschillende grondsoorten maakt de infiltratie van water in verschillende grondsoorten inzichtelijk. DCM Lava Oxygen wordt gebruikt voor het inmengen bij aanleg van een nieuw gazon op vette of juist zanderige gronden.

Peter Bennink
Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

Reageer op dit artikel

avatar