Project ‘Groene wanden in de klas’ van start

Op vrijdag 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, gaat het project ‘Groene wanden in de klas’ in de Haarlemmermeer van start.

Naast het Groen Onderwijscentrum zijn ook studenten van Wellant mbo nauw betrokken bij dit project. Zij gaan de effecten meten van het plaatsen van een plantenwand in de klas.

Uit onderzoek is bekend dat er een directe relatie is tussen luchtkwaliteit en leerprestaties. In hoeverre kunnen plantenwanden in de klas de luchtkwaliteit verbeteren? Dat gaan Agnes van den Berg en Bert van Duijn van Fytagoras samen met vier studenten van Wellant mbo uit Aalsmeer onderzoeken.

Testen
De luchtkwaliteit wordt gemeten, er worden testen gedaan en enquêtes afgenomen. Het onderzoeksteam wil aan kunnen tonen dat een plantenwand in de klas de luchtkwaliteit op en betaalbare en effectieve manier kan verbeteren.

Initiatiefnemers
Vanuit Groen onderwijscentrum is Wellant mbo in Aalsmeer gekoppeld aan het project ‘Groene wanden in de klas’. Dit project is een breed gedragen initiatief van de gemeente Haarlemmermeer, FloraHolland, Greenport Aalsmeer, Stadsregio Amsterdam, Groen onderwijscentrum en Into Green.

De ervaringen van dit project moeten leiden tot een systeem dat ook voor andere scholen bruikbaar is.