Protesten bij kap gezonde bomen in Rotterdam

In Rotterdam werd vandaag geprotesteerd bij de kap van een aantal volwassen Robinia pseudoaccacia in de Vijverhofstraat in Rotterdam. Een kleine twintig gezonde bomen in de Agniesebuurt moesten namelijk wijken voor werk aan de riolering en herinrichting van het gebied. De protesten konden niet voorkomen dat de kap doorgang vond.

Een van de demonstranten was in een boom geklommen en verbleef daar urenlang. Brandweer en politie kwamen er daarom aan te pas om de man naar beneden te krijgen. Hij schreeuwde luid terwijl de politie hem vanuit een hoogwerker uit de boom trok. Vervolgens werd hij op een brancard gebonden en met een ambulance afgevoerd.

Overige demonstranten hadden spandoeken met leuzen als ’Tree Lives Matters!’ (sic), ’Kappen met kappen’, ’Als zij gaan, gaan wij ook’ en ’We zijn allemaal deel van een ecologisch geheel’. Ook was het logo van Extinction Rebellion te zien op een spandoek. De demonstranten zongen liederen en maakten muziek. Er was heel wat politie en brandweer op de been.

Media

Verschillende media deden verslag van de protesten. Klik hier voor een verslag van RTV Rijnmond, hier voor een verslag van de NOS en kijk voor een langer verslag op de  facebookpagina van de wijkraad Agniesebuurt. Hieronder een video van MediaTV.nl.

 

 

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Afra van Ruiten
Afra van Ruiten
3 jaren geleden

Zo treffend, ook hier in Alphen aan den Rijn spreekt de gemeente over duurzaamheid. Ze doen mee aan Operatie Steenbreek en klagen over hittestress en versteende tuinen. Ook hier worden ieder jaar complete wijken ‘gerenoveerd’. Dus alles wordt gekapt als het buiten de hoofdstructuurzone staat. Zo jammer van al dat gezonde volwassen groen.