Provincie Limburg sluit zich aan bij Steenbreek

Provincie Limburg heeft zich aangesloten bij Stichting Steenbreek. Het is daarmee de zevende provincie die dit initiatief heeft genomen.

Limburg is na, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht, Zuid-Holland en Flevoland, de zevende provincie die zich aansluit bij Steenbreek. Limburg heeft ruim 1,1 miljoen inwoners en is relatief dichtbevolkt. Ook in de zuidelijke provincie staat de biodiversiteit onder druk.

Gedeputeerde Carla Brugman geeft aan enthousiast te zijn over het voorstel. „Limburg is steeds meer versteend geraakt door de aanleg van asfalt, nieuwbouwwijken en bedrijventerreinen. Dit is niet alleen slecht voor de biodiversiteit, maar het is ook niet klimaatproof.”

Vergroening en biodiversiteit

Directeur Roel van Dijk van Stichting Steenbreek zegt blij te zijn dat steeds meer provincies het belang inzien van vergroening en biodiversiteit, en daarmee daadwerkelijk aan de slag willen gaan. „Wij kunnen daar als Stichting Steenbreek bij helpen.”

De provincie zal zich met name richten op het organiseren van kennisuitwisseling en bij elkaar brengen van verschillende partijen, om gezamenlijk meer groen te realiseren in Limburg.

Op dit moment hebben zeven van de 31 Limburgse gemeenten zich al aangesloten bij Steenbreek. Venray, Weert, Leudal, Meerssen, Beekdaelen, Landgraaf en Heerlen omarmden het initiatief.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties