Provincie Utrecht biedt voucher aan voor het planten van bomen

  De provincie Utrecht heeft de openstelling voor de voucherregeling Beleef en Bewonder! verlengd. Bewoners kunnen dit najaar een voucher ter waarde van €500 of €1.000 aanvragen om hun wijk of dorp te vergroenen.

  Dit voorjaar was het voor de derde keer dat de voucherregeling ‘Beleef en Bewonder!’ van start ging. In het voorjaar was er vooral aandacht voor projecten gericht op klimaatadaptatie. Nu, in het najaar, zijn de vouchers met name bedoeld voor projecten waar bomen worden geplant. Deze bomeneditie sluit aan bij de ambitie van de Provincie Utrecht. Zij willen in 2023 600.000 extra bomen planten.

  Bewoners van de provincie Utrecht kunnen een voucher ter waarde van €500 of €1.000 aanvragen voor het planten van bomen. Foto: Shutterstock

  Groen aan de Buurt

  De uitvoering van de voucherregeling is in handen van Groen aan de Buurt. Vrijwilligers en gemeenten worden binnen dit programma ondersteund bij de uitvoering van groene buurtprojecten. Groen aan de Buurt is een samenwerking tussen IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht de Natuur en Milieu en de provincie Utrecht.

  Meer informatie over het reglement en een stappenplan voor het aanvragen van een voucher vindt u hier. Aanmelden kan vanaf 15 november.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties