Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor groene woonomgeving

  De provincie Utrecht stelt €1,78 miljoen aan subsidie beschikbaar. Inwoners kunnen deze subsidie gebruiken voor het vergroenen en gezonder maken van hun omgeving. Ook gemeenten, scholen, bedrijven, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties kunnen de subsidie aanvragen.

  Volgens de provincie Utrecht krijgen inwoners steeds meer last van de effecten van het veranderende klimaat. Zo zorgen bijvoorbeeld forse regenbuien vaker voor wateroverlast. Ook verwacht de provincie dat er over dertig jaar een kwart meer mensen wonen in Utrecht. Deze groei geeft uitdagingen voor het behouden van een leefomgeving met voldoende groen en biodiversiteit.

  Samenwerken met inwoners en organisaties

  Met de subsidie wil het provinciebestuur, samen met inwoners en organisaties, werken aan het groener en gezonder maken van de provincie. Hierbij kan gedacht worden aan het vergroenen van een versteend park. Dit heeft namelijk een positieve invloed op de biodiversiteit. Ook kan een aantrekkelijk park aanzetten tot meer bewegen, spelen en ontmoeten. Bovendien zorgt meer groen voor verkoeling tijdens warme dagen én voor een betere waterafvoer tijdens regenbuien.

  Gedeputeerde Hanke Bruins Slot hoopt dat er met behulp van de subsidie mooie initiatieven ontstaan. „Het is belangrijk dat de provincie een gezonde en klimaatbestendige woonomgeving blijft met voldoende biodiversiteit. Dat bereiken we door samen met onze inwoners, medeoverheden en maatschappelijke organisaties aan de slag te gaan. De nieuwe regeling geeft een goede steun in de rug om samen mooie projecten te realiseren.”

  Utrecht
  Meer groen zorgt onder meer voor een verhoging van de biodiversiteit en verkoeling tijdens warme dagen. Foto: Shutterstock.

  Subsidie aanvragen

  De belangrijkste voorwaarde om de subsidie te ontvangen, is dat het project een bijdrage levert aan innovatieve oplossingen voor een groene, gezonde en klimaatbestendige provincie. De aanvraagperiode is van 13 oktober 2021 tot eind 2023. Per initiatief is er maximaal €50.000 beschikbaar.

  Meer informatie over de subsidie, de aanvraagprocedure of de voorwaarden vindt u hier.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties