RIVM onderzoekt effecten van groen in stad

    Het RIVM verricht dit jaar onderzoek naar de positieve effecten van groen op gezondheid van mensen. Dat maakte het instituut woensdag bekend bij de start van het programma Alles is Gezondheid.

    Het RIVM onderzoekt in diverse projecten samen met partners de betekenis van groen (grasvelden, parken, groene speelplaatsen) in een stedelijke omgeving voor de gezondheid van mensen. Zet groen mensen aan tot meer bewegen, leidt het tot minder stress en een betere gezondheid? En welke betekenis geven gezondheidsprofessionals aan groen om de gezondheid van mensen te bevorderen?

    Ook treedt het RIVM op als partner bij de realisatie van zeventig Gezonde Schoolpleinen. Om in aanmerking te komen voor een Gezond Schoolplein moet een school het vignet Gezonde School behalen. Dit kan alleen wanneer een school structureel de gezondheid van leerlingen bevordert, bijvoorbeeld door te werken aan beweging, gezonde voeding en psycho-sociaal welbevinden.

    Verder gaat het RIVM een verkenning uitvoeren naar de behoefte aan een Aanpak Gezonde Kinderopvang, zodat de allerjongsten een gezonde leefstijl al met de paplepel ingegoten krijgen.

    Bron: Tuin en Landschap