Hortipoint Reinier van den Berg: ’Boskoop zal kwetsbaarder worden’

  Reinier van den Berg: ’Boskoop zal kwetsbaarder worden’

  0

  Na een warme zomer zoals dit jaar is het risico op wateroverlast aan de kust groter dan in het binnenland, stelt klimatoloog Reinier van den Berg. Volgens hem zal sierteeltregio Boskoop dan kwetsbaarder worden voor overlast zoals vorige week.

  „Als je de trend in Noordwest-Europa van de laatste 30 jaar doortrekt naar 2040, dan is in dat jaar de zomer van 2018 de norm. Dat kun je je nu niet voorstellen”, zegt klimatoloog en tv-weerman Reinier van den Berg in een groot interview met dit vakblad.

  Het risico aan de kust wordt volgens Van den Berg groter. „Dan heb ik het over een brede strook van 20 tot 40 km vanaf de kust. Het Groene Hart inclusief Boskoop zal dan kwetsbaarder worden.”

  Het volledige interview staat in een extra beursuitgave ter gelegenheid van GrootGroenPlus 2018 die abonnees van De Boomkwekerij en Tuin en Landschap ontvangen.

  Foto: Arno Engels

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar