Rhododendron micranthum ’Bloombux’ wint op IPM

In de categorie houtige gewassen is Rhododendron micranthum ’Bloombux’ van Firma Diderk Heinje uitgeroepen tot de beste nieuwigheid van IPM 2015. In de categorie vaste planten won Pennisetum alopecuroides ’Hameln Gold’ van Cultivaris North America de prijs.

De jury koos de Rhododendron als beste nieuwigheid vanwege zijn veelzijdige inzetbaarheid, als kuipplant, solitair, in vakbeplanting en als heg. De plant bloeit in juni met zachtroze bloemen die veel bijen en insecten lokken.

De Pennisetum is een nieuwe variant van een oud soort met zomergeel blad. De jury oordeelde dat de plant met zijn gele blad een mooie blikvanger zal zijn in tuinen.

In de categorie voorjaarsbloeiers werd Leucanthemum hosmariensis Hybride ’African Rose’ van Firma Kientzler uitgeroepen tot beste nieuwigheid.

Bidens Hybride‚ Beedance ‘Red + Eye’ van Moerheim won in de categorie perk- en balkonplanten.

Show Your Colours
Rhododendron Bloombux ‘Microhirs3’, ingezonden door Joh. Stolwijk uit Boskoop en Diderk Heinje Pflanzenhandelsges uit Jeddeloh is tijdens vakbeurs IPM bekroond met de Show Your Colours Award IPM 2015. Een bezoekersjury en een vakjury kende de award toe vanwege het marketingverhaal en de brede toepasbaarheid in de privétuin en als haag in de openbare ruimte.

De prijs werd aan Sebastiaan Heinje overhandigd door juryvoorzitter Oliver P. Kuhrt in de gezamenlijke BIZZ Holland stand. „Deze prijs is een mooie extra tool binnen de marketingmix om de Bloombux te vermarkten”, aldus Sebastiaan Heinje.

Pennisetum alopecuroides ’Hameln Gold’ van Cultivaris North America.

Bidens Hybride‚ Beedance ‘Red + Eye’ van Moerheim.