RHP onderzoekt residuen in grondstoffen

  RHP wil op onderbouwde wijze normen ontwikkelen voor residuen in substraatgrondstoffen. Wat doet een residu met een gewas als het in het substraat zit? Daar wil RHP dit jaar eerst goed zicht op krijgen met aanvullende plantresponstesten in een specifiek onderzoeksproject.

  De substraatsector maakt in toenemende mate gebruik van hernieuwbare grondstoffen en reststromen. Deze grondstoffen kunnen als gevolg van (teelt)activiteiten residuen bevatten. RHP wil de komende jaren een helder kader voor de beoordeling en communicatie van residuen opstellen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende groepen chemische middelen: enerzijds insecticiden, biociden en fungiciden en anderzijds herbiciden en groeiregulatoren.

  In de afgelopen jaren zijn geen (teelt)problemen ervaren met residuen van insecticiden, biociden en fungiciden in de niveaus zoals aangetroffen. Maar deze stoffen kunnen wel door planten worden opgenomen en mogelijk zorgen voor gehaltes die de MRL (Maximum Residu Limiet) voor consumptiegewassen overschrijden. RHP wil met de aangesloten, gecertificeerde bedrijven vaststellen welke residuen in substraatgrondstoffen en substraataddities voorkomen en toetsen in welke mate deze weer door gewassen worden opgenomen. Op basis hiervan kunnen er ook MRL-waarden voor substraatgrondstoffen worden opgesteld.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  binance акаунтын ашу

  Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://accounts.binance.com/kz/register-person?ref=V3MG69RO