Hortipoint Rotterdam veilt hout gekapte bomen

Rotterdam veilt hout gekapte bomen

0

Dit jaar vindt de tweede Rotterdamse boomstammenveiling plaats. Op de veiling op 21 april worden onder meer boomstammen van gerooide bomen van de Coolsingel te koop aangeboden.

De gemeente verzamelde het afgelopen jaar stammen van verschillende soorten bomen. Zoals platanen van de Coolsingel, een grote beuk uit het Kralingse Bos en een eik van landgoed Delft. Dit hout is op de tweede Rotterdamse boomstammenveiling te koop. De stammen zijn zo’n 2,5 meter lang en hebben een gemiddelde doorsnede van 50 centimeter. Ook gaat een aantal losse planken in de verkoop.

Veiling en kijkdag
De Rotterdamse boomstammenveiling is op zaterdag 21 april van 10.00-12.00 uur bij de gemeentelijke stadskwekerij aan de ir. P. Kosterlaan 20 in Rotterdam. Geïnteresseerden kunnen de kavels hout die in de verkoop gaan vóór de veiling bekijken. Op vrijdag 20 april is er van 09.00-15.00 uur een kijkdag.

Houthandelaren zijn uitgesloten van de veiling. Inkorten van de stammen is mogelijk en tegen een meerprijs kunnen de stammen bezorgd worden in Rotterdam. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel.

Reageer op dit artikel

avatar