Royal Leerdam Crystal maakt Oranjevaasje ter ere van jarige koning

  Als eerbetoon aan de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander presenteert Royal Leerdam een exclusief Oranjevaasje. Het eerste exemplaar, de Nr 1, wordt aan de koning uitgereikt.

  Al sinds 1927 brengt Royal Leerdam Crystal geheel volgens traditie de Oranjevaasjes uit bij belangrijke gebeurtenissen binnen de koninklijke familie, maar ook bij bijzondere momenten die in het teken staan van het koninkrijk Nederland. Toonaangevende Nederlandse kunstenaars en ontwerpers hebben hun naam al verbonden aan de traditie van deze vaasjes. De meesterglasblazers maken ze op ambachtelijke wijze van Cristal Supérieur, het meest zuivere kristal van Europa.

  Inspiratie uit de natuur

  De inspiratie voor het ‘Oranjevaasje Willem-Alexander 50’ haalde ontwerper Kiki van Eijk uit de natuur. De vorm van het vaasje is afgeleid van de vorm van een tulp. ‘Zoals deze bloem meerdere stadia doormaakt om tot volledige bloei te komen, heeft ook onze koning zich lang voorbereid op het koningschap. Sinds de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in 2013 laat hij zien klaar te zijn om deze verantwoordelijke taak op zich te nemen en, net als een tulp, in deze rol tot volledige bloei te komen’, aldus Royal Leerdam.

  Oranjevaasje Willem-Alexander 50 wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van duizend exemplaren. Elk vaasje wordt met de hand gesigneerd en geleverd met een certificaat van authenticiteit.

  Bron en foto’s: Royal Leerdam Crystal