Samenwerking Koninklijke Ginkel Groep met NL Greenlabel

De koninklijke Ginkel Groep is een partnerschap aangegaan met NL Greenlabel. Inmiddels hebben tientallen partners zich bij NL Greenlabel aangesloten en groeit het pakket gelabelde duurzame materialen, producten en diensten gestaag.

Ginkel Groep kwam in januari al in het nieuws door het winnen van een mvo-prijs. Deze wordt toegekend aan een onderneming die in de afgelopen jaren een aansprekende prestatie op mvo-gebied heeft verricht met uitstraling naar andere bedrijven.

Nu gaat het hoveniersbedrijf de samenwerking aan met NL Greenlabel. Dit duurzame label staat voor een duidelijke en duurzame visie op de toekomst. Hierin staat het meetbaar maken van duurzaamheid en deze waarden communiceren naar de eindgebruiker centraal.

Voor NL Greenlabel ontwikkelde Royal HaskoningDHV een methode die inzicht biedt in de integrale duurzaamheidscore van een product of materiaal, plant of project voor de buitenruimte. Beoordeling vindt plaats op basis van herkomst, samenstelling, productiewijze, levensduur en onderhoud.

Aan deze methode is een duurzaamheidspaspoort verbonden. Duurzaamheid is daarmee integraal meetbaar gemaakt. De onafhankelijke Stichting Eerlijk Buitenleven is toezichthouder op deze procedure.

Ginkel Groep en NL Greenlabel ondertekenen het partnerschap.